top of page
chevron fonyód.jpg

Chevron parketta

modernitás és elegancia találkozása

A chevron vagy más néven francia halszálka eredetileg Franciaországból, az 1600-as évekből származik. Az utóbbi években reneszánszát éli, eleganciájának és egyszerűségének köszönhetően könnyedén átültethető a modern stílusú házakba.

Kezdetben a klasszikus halszálka parkettához hasonlóan apró elemekből készült, a méretei megnövekedtek, így nagyobb terekben rendezett látszatot kelt, harmonikusan kitölti azokat.

A letisztult formavilág mellett előnye, hogy rendkívül jól variálható: az elemek hossza, szélessége és szöge variálható, illetve változtatható a padló iránya. A lehetőségek száma szinte végtelen, a chevron padló minden alaprajzú otthonba egyedileg betervezhető.

Kivitelezése több szempontból külön figyelmet igényel. Az aljzatnak tökéletesen síknak és szilárdnak kell lennie, a legkisebb imperfekció a minta torzulásához vezethet. Fektetése képzett és tapasztalt kezeket igényel.

Évek óta megszállott rajongói vagyunk ennek a kifinomult mintának, szeretnénk, ha minden otthonba egyedileg tervezett francia halszálka kerülne, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a mintából. Keressen bennünket egyedi tervezéssel kapcsolatban!

bottom of page